" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο Νίκολα Τέσλα, τα... πλατάνια της Αβαρίτσας και οι σκοτεινές δυνάμεις.

Μετά τους Λουδίτες που έσπαζαν τις μηχανές στο Λονδίνο, ανασύρθηκε από το παρελθόν κι ο Σέρβος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα. Τη νεκρανάσταση πραγματοποίησε ο συντοπίτης Πέτρος Μίντζας
στα ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ για να υποστηρίξει τη δημιουργία του Υδροηλεκτρικού στην Αβαρίτσα.
Ο κ. Μίντζας πιστεύει ότι η αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Φιλιατών οφείλεται στο έλλειμμα ενημέρωσης (άριστα με τόνο! Ούτε η Περιφέρεια έστειλε την περιβαλλοντική μελέτη, ούτε η εταιρεία καταδέχτηκε να ενημερώσει το δήμο και τους κατοίκους!) Ο κ. Μίντζας προτείνει στην περιφέρεια να φροντίσει το συντομότερο δυνατό να ενημερώσει από κοινού με την εταιρεία τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. Πότε κ. Μίντζα; Το θέμα έχει τελειώσει για την Περιφέρεια. Χτες το απόγευμα με ψήφους 7-4 το θέμα έληξε στην αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος στα Γιάννενα. Η ...ενημέρωση θα γίνει κατόπιν εορτής; Ο κ. Μίντζας όμως δεν ενδιαφέρεται μόνο για το υδροηλεκτρικό. Τον απασχολεί και η δράση της μικρής μειοψηφίας που οπωσδήποτε κάποιος σκοτεινός τύπος τη βάζει να κάνει διάφορα πράγματα, εξυπηρετώντας τα σκοτεινά του συμφέροντα!
Ζούμε κυριολεκτικά σε έναν παραλογισμό. Μία μικρή μειοψηφία -κανένας δεν ξέρει ποιος τη βάζει και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί- βάλθηκε να μας γυρίσει στην εποχή του λυχναριού και της λάμπας πετρελαίου. Επεμβαίνει με όποιον τρόπο μπορεί, προκειμένου να εμποδίσει κάθε προσπάθεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από υδροηλεκτρικά φράγματα. Θέτοντας θέμα βιοσιμότητας της χλωρίδας. Λες και ο τόπος μας, έχει έλλειψη από Πλατάνια.
Εδώ ο κ. Μίντζας θυμήθηκε και το φυσικό αέριο που το έδιωξαν από τον τόπο μας άλλες σκοτεινές δυνάμεις Περδικιωτών. Συνεχίζοντας με προτρέπει να πάω μια βόλτα στη Νορβηγία, για να διαπιστώσω πως παράγει την ηλεκτρική της ενέργεια. (Μπαίνω στον πειρασμό να στείλω κι εγώ τον κ. Μίντζα να επισκεφτεί την περιοχή της Πτολεμαΐδας, όπου ετοιμάζεται το καινούριο εργοστάσιο της ΔΕΗ για να διαπιστώσει που την έχουνε γραμμένη την υδροηλεκτρική ενέργεια οι κυβερνώντες, αλλά ας το αποφύγω για την ώρα.)
Όμως ο κ. Μίντζας δεν σταματάει εδώ. Αναρωτιέται:
Αναρωτιέμαι, οι μη βολεμένοι που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, τι κάνουν; Γιατί επιτρέπουν στους ελάχιστους βολεμένους να τους καθορίζουν τις τύχες τους;
Το παραπάνω απόσπασμα κρύβει τις δημοκρατικές ευαισθησίες του συντάκτη. ΔΕΝ μπορεί η μειοψηφία των ελαχίστων να έχει άποψη. Άποψη έχει μόνο η πλειοψηφία (των μη βολεμένων κατ' αυτόν). Η οποία πλειοψηφία πρέπει να επιβάλλει την άποψή της στους διαφωνούντες!
Όμως έρχεται και η τελική πρόταση:
Ο κόσμος πηγαίνει μπροστά. Εκείνοι που θέλουν να τον γυρίσουν πίσω, ας μείνουν μόνοι τους και απομονωμένοι!
Απομόνωση στη μειοψηφία! Παλιά δοκιμασμένη τακτική η απομόνωση των διαφωνούντων. Από την κοινωνία ή εκτός κοινωνίας; Στα παλιά καλά νησιά κ. Μίντζα ή θα δημιουργήσουμε στη Θεσπρωτία ένα Κέντρο Υποδοχής Διαφωνούντων;


2 σχόλια:

antonelefther είπε...

Kαλό θα είναι, να διευκρινίζετε, ότι δεν μιλάμε για την εφημερίδα Νέα των Φιλιατών, αλλά για τον ιστότοπο της εφημερίδας neafiliaton.wordpress.

Μιχάλης Γ.Πασιάκος είπε...

Εντάξει, έβαλα την παραπομπή.Ευχαριστώ.