" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Οι μυδοκαλλιέργειες και οι μηδίσαντες σύμβουλοι.

Λίγες μόνο μέρες μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του Καχριμάνη, με τις ψήφους και των Θεσπρωτών αλλά και των Σαγιαδινών, ο περιφερειάρχης αποφάσισε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο στους Σαγιαδινούς τουλάχιστον ψηφοφόρους του: Με μια απόφαση που θύμιζε σφαγή σε κοτοπουλάδικο, οι σύμβουλοι του περιφερειάρχη, οι ίδιοι που είχαν αναβάλει το θέμα πριν τις εκλογές, ψήφισαν ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΟΜΟΦΩΝΗΣ  απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Σαγιάδας και της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών.
Έτσι η Παραλία "Συκιά" παύει να είναι χώρος λουομένων και μετατρέπεται σε ζώνη μυδοκαλλιεργειών. Από σήμερα, οι μυδοκαλλιεργητές μπορούν να ξαναρίξουν (για τρίτη φορά) τα μπλόκια τους στο βυθό, βέβαιοι ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει αν ξαναμετανοιώσουν να τα μαζέψουν τουλάχιστον.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το γεγονός, ότι οι σύμβουλοι του Καχριμάνη, δεν δέχτηκαν να μετακινηθούν οι μυδικαλλιεργητές ελάχιστα πιο μακρυά, κοντά στους άλλους συναδέλφους τους.
Αυτό όμως που μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν η προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν το ρόλο των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων στη Δημοκρατία. Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Καττής (με ύφος πραγματικού κατή), κατακεραύνωσε τις αποφάσεις των συμβουλίων. Η πρόεδρος κ. Καλογιάννη, αναλώθηκε σε μια φοβερή προσπάθεια να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μυδοκαλλιεργητών, λες κι απ' την επένδυση αυτή κρινόταν το μέλλον της περιοχής γενικότερα. Οι δε  άλλοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που είχαν σκύψει το κεφάλι "ποιώντας την νήσσαν"
(έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Καττής για τους κατοίκους του Δήμου Φιλιατών!!!!) ξεχάστηκαν κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας κι αναγκάστηκε η δραστήρια πρόεδρος του συμβουλίου κ. Καλογιάννη να τους αναζητάει στα καπνιστήρια και τα ουρητήρια! Δεν της έβγαιναν τα κουκιά της κ. προέδρου!!! Όλο αυτό το...δημοκρατικό αλαλούμ αποτυπώθηκε από τις δημοσιογραφικές κάμερες κι ελπίζω να το δούμε στα δελτία ειδήσεων των τοπικών καναλιών. Να το δει κι ο Καχριμάνης και να χαίρεται για τους συμβούλους του. Να το δουν κι οι ψηφοφόροι του  και να ποιήσουν την νήσσαν για μια πενταετία!

(η φωτογραφία της περιοχής της Συκιάς είναι από εδώ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ένα σχόλιο.
Το ακροατήριο στο καναπέ είναι σε λήθαργο.