" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Βασίλης Κατσούπας

Ανοιχτές Πόρτες με συμπρωταγωνιστές τους γευστικούς θησαυρούς των Ηπειρώτικων δασών και τις ευγενείς ποικιλίες κρασιών από τους ορεινούς αμπελώνες της Ζίτσας και του Μετσόβου προτείνει το εστιατόριο Κανέλα και Γαρύφαλλο στη Βίτσα Ζαγορίου με αφορμή την κορυφαία εκδήλωση οινοτουρισμού των Δρόμων Κρασιού της Βόρειας Ελλάδος.

Το πρωτότυπο γεύμα 5 πιάτων που επιμελείται ο Βασίλης Κατσούπας αναδεικνύει τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της Ηπειρώτικης υπαίθρου με κύριο άξονα τα άγρια μανιτάρια που καλλιεργεί ή συλλέγει ο ίδιος. Οι τολμηροί συνδυασμοί κι εναλλαγή γεύσεων θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τους ‘πρωτάρηδες’ πελάτες και θα επιβεβαιώσουν τη φήμη του μικρού αυτού εστιατόριου που γιορτάζει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας.

Το γεύμα περιλαμβάνει 5 πιάτα και αντίστοιχες οινικές επιλογές:

Η Debina από το Κτήμα Γκλίναβος στη Ζίτσα, ένα κρασί με πλούσιο φυσικό αφρισμό και έντονα φρέσκα αρώματα κορτάρει το Αέρινο ρολό αυγού με άγρια σπαράγγια, μανιτάρια ‘τρομπέτες’, φρέσκα μυρωδικά και κατσικίσιο τυρί ωρίμανσης

Το ευγενές κι αρωματικό Traminer από το Κατώγι Αβέρωφ ισορροπεί με την πράσινη ανάμικτη σαλάτα με σωταρισμένα βασιλομανίταρα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πικάντικο ντρέσινγκ από σιναπόσπορο, ρεικόμελο και παρθένο ελαιόλαδο.

Το πιπεράτο και στιβαρό Βλάχικο από το Κτήμα Γκλίναβος συντροφεύει τα πικάντικα φασόλια με φρέσκο νεροκάρδαμο, μαριναρισμένες κανθαρέλλες & ζεστο-καπνισμένο φιλέτο πέστροφας Βοιδομάτη.

Το κομψό κι αρωματικό Syrah & Traminer από την premium σειρά Rossiu di Munte από το Κατώγι Αβέρωφ συνοδεύει φιλετάκια από μαριναρισμένο μοσχάρι ελευθέρας βοσκής με βασιλομανίταρα, δεντρολίβανο και κόκκινο κρασί πάνω σε λαδένιο πουρέ πατάτας.

Το γεύμα επισφραγίζεται με το Cheesecake με βατόμουρα κι ένα ποτήρι όλο φρεσκάδα από τη ζωηρή Poeme demi sec του Κτήμα Γκλίναβος.

Τιμή 40 ευρώ ανά άτομο.
Κρατήσεις στα τ. 26530 71671 και 6948 513652.


[Σ' αυτό το ιστολόγιο δεν σας έχω συνηθίσει σε διαφημίσεις, αλλά στην περίπτωση του Βασίλη λέω να κάνω μια εξαίρεση! Πιστεύω ότι είναι κορυφαίος στο είδος του κι ότι όσοι επισκεφτούν το ¨Κανέλα και Γαρύφαλλο" δεν θα χάσουν! Κανθαρέλες και τρομπέτες! Γειά σου ρε Βασίλή!!!]

Δεν υπάρχουν σχόλια: