" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Fred Boissonnas




Οι φωτογραφίες από την αυλή του αρχοντικού του Ρίγγα
που τράβηξε ο μεγάλος Ελβετός φωτογράφος
Fred Boissonnas.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις φωτογραφίες οι οποίες απλά σε ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή, ο ένας που είναι όρθιος φοράει κάτι στο δεξί του μπράτσο του << ΤΣΤ > τί σημαίνει αυτό???
Από τις δύο πρώτες αυτός που είναι δίπλα στο παιδί εκ δεξιών.

Μιχάλης Γ.Πασιάκος είπε...

Στο ημερολόγιό του ο F, Boissonnas αναφέρει συνοδεία. (Είχε μέχρι την Παραμυθιά, μετά δεν τη χρειάστηκε και έφυγε χωρίς και γι αυτό...χάθηκε!)Είναι λοιπόν κάτι σαν τοπική Αστυνομία. Ίσως όμως να είναι άνδρας της συνοδείας του Διοικητή που ήρθε για να δει τον Ελβετό φωτογράφο. Περισσότερα για το ταξίδι του F.B. στην περιοχή στο λεύκωμα της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Το ωραίο εδώ είναι που φωτοφράφησε κίνηση σπάζοντας κάπως τους αναγκαστικά στημένους τρόπους φωτογράφησης της εποχής , το φολκλόρ επίσης,από επιθυμία να δειχτεί ο τόπος και η εικόνα του σε μιά πληρότητα η καλλίτερα σε σύνθεση να πώ, ο άνθρωπος πάντα στο κέντρο εστίασης κι ανοίγει το τοπίο.Να μαντέψω οτι στο βάθος είναι ο Ρίγγας που τον σερβίρουν καφεδιά;
Ανθρωπολογική σπουδή θα το έλεγα, ήταν ο τρόπος του Fred Βoissonnas και μας έδεσε στις φωτοεστιάσεις του με των αφηγητάδων τις τροπές δίνοντας μορφή στη μνήμη .