" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Κίτσιος Μπουασονάς

Κάποτε υπήρχε ο ερημίτης του Τσαμαντά
('έτσι ονόμαζε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας
το Νικόλαο Νίτσο)
Τώρα έχει αφήκει στο ποδάρι του
τον ερημίτη του Φοινικίου
(τον Κίτσιο Μπουασονά)

2 σχόλια:

Με άλλα λόγια... είπε...

Καταρχάς σας ευχαριστούμε για την προβολή. Αν και δεν το επιδιώξαμε είναι ευπρόσδεκτη. Ο υπαινιγμός ότι το meallalogia ανήκει στον ερημίτη του φοινικίου μας τιμά διότι έμμεσα αναγνωρίζετε την ποιοτική μας δουλειά.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Βέβαια εσείς μπορείτε με ευκολία να εικάζετε ότι θέλετε.
Δεν μπορείτε όμως με την ίδια ευκολία να αποδίδετε την όποια δημιουργική ή μη ανάρτησή μας, σε κάποιους που δεν τους ανήκει.
Τα όποια σχόλια για την ανάρτηση που σας αφορά με χαρά θα τα …σχολιάσουμε.
Και όνομα διαθέτουμε και διεύθυνση.
Φιλικά, …με άλλα λόγια

Προβοκάτορας είπε...

Ο όρος Προβοκάτσια είναι λατινογενής, εκ του "provoco" που σημαίνει προκαλώ - πρόκληση που όμως λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία ως πολιτικοκοινωνικός και στρατιωτικός όρος.
Γενικά προβοκάτσια χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε προκλητική δόλια ενέργεια που διεγείρει ή αποσκοπεί είτε σε πράξεις βίας και εκδίκησης, είτε σε δημιουργία γενικότερης σύγχυσης σε πρόσωπα, ή ομάδες ατόμων, ή και σε συγκεκριμένο κοινωνικό σύνολο.

Απώτερος σκοπός αυτών που διενεργούν προβοκάτσια, είναι είτε η γενικότερη υιοθέτηση κάποιων ψευδών απόψεων που μπορεί να βλάψουν κάποιον ή κάποιους μέχρι και παρότρυνση ή υποκίνηση σε ενέργειες εκδίκησης. Εκδηλώνεται με απλή συνθηματολογία μέχρι και καταστροφή, εμπρησμό ή τραυματισμό και θάνατο προσώπων. Η προβοκάτσια θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα όπλα της μαχητικής προπαγάνδας στη ψυχολογία της μάζας που μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη σε περιόδους κρίσεων, π.χ. πολιτικών, οικονομικών κ.λπ.

"""" "Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα" τομ.50ος, σελ.462