" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

CHAMERIA

Βλέπω ότι οι Τσάμηδες της Αμερικής με παρακολουθούν...
Να θυμίσω όμως εδώ για άλλη μια φορά
ότι εγώ δεν παλεύω για να πάνε τα σύνορα
στην Πρέβεζα ή στο Γενούσο
αλλά για να πάρουν τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi Chamides pote den milisan gia allagi sinoron. Afinontas tin politiki kai diafores ideologies stin akri, prin valthoun oi istories sto xronodollapi prepei na girisoun oi Chamides sta spitia tous eirinika, epeidi einai o topos mas. Oi Chamides pou einai sti Chamouria kai oi ypolipoi prepei na to katalavun auto. Ola ta erimomena spitia, ereipia, ta sygkrotimata kai ta horafia pou vaneis sto blog einai dika mas. Sas efharisto gia ti prosfora sas kai hronia polla. Filika, Chami.

Μιχάλης Γ.Πασιάκος είπε...

Σε καμιά περίπτωση δεν είπα να μπει η ιστορία στο χρονοντούλαπο. Οι λαοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους (όπως οι Έλληνες και οι Αλβανοί) ξανακάνουν τα ίδια λάθη!
Οι (χριστιανοί) τσάμηδες, διάλεξαν την πλήρη ενσωμάτωση στο νεοελληνικό κράτος. Είχαν το δικαίωμα να διαλέξουν μόνοι τους...
Αγωνίζομαι για την προβολή και τη διάσωση του αρχιτεκτονικού μας πλούτου, χωρίς να τον ξεχωρίζω σε ρωμαίικο και αρβανίτικο. Δεν είναι όλα τα ερείπια "δικά σας" παράδειγμα η παλιά Σαγιάδα που την έκαψαν εντελώς αναίτια οι Τσάμηδες!
Έχω πολλά βιβλία (Αλβανικά) για τους Τσάμηδες (θα σε παρακαλούσα να μου συστήσεις και άλλα)και βλέπω ότι το θέμα της αλλαγής των συνόρων παίζει χοντρά!Μήπως η λύση
κρύβεται στην κατάργηση των συνόρων και όχι στην αλλαγή τους;
Για το θέμα των περιουσιών έχω μιλήσει ανοιχτά πριν από λίγες μέρες στην ΕΡΤ 3. Θα προσπαθήσω να βρω και να αναρτήσω τη συνέντευξη.
Σου εύχομαι καλή χρονιά!
Μιχάλης Γ. Πασιάκος