Μετά τα ανοιξιάτικα σπαράγγια, σειρά έχουν τα σαλιγκάρια
τα μπομπόλια οι μπόμπολες τα μπορμπόλια
ή όπως αλλιώς τα λέμε στη Θεσπρωτία.
Τα μάζεψα προχτές από την κορφή του βουνού,
στα βράχια του Λυκογιάννη.
Μετά από ένα καλό πλύσιμο, τους έριξα λίγο αλεύρι
για να βγάλουν τη γλίνα και τα πετραδάκια από το κέλυφος.
τα μπομπόλια οι μπόμπολες τα μπορμπόλια
ή όπως αλλιώς τα λέμε στη Θεσπρωτία.
Τα μάζεψα προχτές από την κορφή του βουνού,
στα βράχια του Λυκογιάννη.
Μετά από ένα καλό πλύσιμο, τους έριξα λίγο αλεύρι
για να βγάλουν τη γλίνα και τα πετραδάκια από το κέλυφος.
2 σχόλια:
Eγώ ξέρω, ότι τα αφήνεις στο αλεύρι για να βοσκήσουνε μιά μέρα, σε ένα σκεπασμένο κατσαρόλι, για να γεμίσει το στομάχι τους με αλεύρι και την άλλη μέρα όποιο δείς ακίνητο χωρίς κεραίες είναι ψόφιο και το πετάς. Δεν τα παστώνεις με αλάτι. Δεν τα γεμίζεις με χορταρικά, τα βράζεις και μετά πετάς τα χορταρικά.
Δ.Κ.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι μαγειρέματος.
Εγώ περιέγραψα τον έναν.
Στη Σαγιάδα για παράδειγμα βγάζουν τα καύκαλα και τα κάνουν με σπανάκι και πιπέρι κόκκινο...
Δημοσίευση σχολίου