" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Επιμένω λίγο στο θέμα των παλιών κυρίως φωτογραφιών, και στο σεβασμό που οφείλουμε να δείχνουμε στο δημιουργό τους. Στο διαδίκτυο γίνεται ένα απέραντο αλισβερίσι και οι πληροφορίες δεν ελέγχονται. Όποιος θέλει ανεβάζει ότι του κατέβει! Αλλά στο δικό μας θεσπρωτικό μικρόκοσμο τα πράγματα είναι ακόμη -ευτυχώς- πολύ πιο απλά. Στο θεσπρωτικό χωριό μας δεν χωρούν παρασπονδίες. Θα το κάνεις μια θα το κάνεις δυο στο τέλος θα φανείς...
Ρωτάω τον φίλο που ανέβασε  (ίσως με καλή πρόθεση) αυτή τη φωτογραφία:
ΓΙΑΤΙ δεν αναφέρει τον δημιουργό; Είναι μεγάλος κόπος να γράψει: Φωτογραφία του Σπύρου Μελετζή;
ΓΙΑΤΙ δεν αναφέρει την πηγή; Είναι μεγάλος κόπος να γράψει: Από το λεύκωμα Φωτογραφίζοντας τη Θεσπρωτία; (Και μη μου πει ότι την βρήκε αλλού, γιατί αυτή τη φωτογραφία που ο μεγάλος δημιουργός της, την τράβηξε κόντρα στο φως, μου πήρε μέρες να τη φτιάξω, και με την έγκρισή του να τη δημοσιεύσω στο λεύκωμα της ΤΕΔΚ -η οποία πλήρωσε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- γι αυτές τις φωτογραφίες).
Τέλος ΓΙΑΤΙ ρε γαμώτο βάζει τα στοιχεία του ΠΑΝΩ στη φωτογραφία; Για να μη του την κλέψει άλλος;
Επειδή λοιπόν το κακό παράγινε (πρόσφατα κυκλοφόρησε μάλιστα ένα θεσπρωτικό  βιβλίο, όπου οι φωτογραφίες και οι χάρτες είναι σαν αδέσποτα παιδιά, ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ!) λέω να σταματήσουμε εδώ. Δεν έχει νόημα να "προβάλλεις τον τόπο σου" τόσο άσχημα.
 Καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε...
Δυστυχώς, ο σεβασμός έχει χαθεί από καιρό.
Συνέχισε εσύ την καλή σου δουλειά και να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα την εκτιμούν και θα την σέβονται.
Να' σαι καλά.

Ένας πατριώτης