" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Για την υδατογέφυρα του Άι Θανάση στην Πέρδικα έχω ξαναγράψει παλιότερα. Ξαναπήγαμε πριν από λίγες μέρες με το Σπύρο το Μαντά και τον Άγγελο το Σινάνη.
Το πάρκο στα κακά του τα χάλια. Η φύση "εκδικείται". Το κακό είναι ότι όλο το απέραντο σκουπιδαριό παραμένει μέσα στην υπέροχη κοιλάδα. Γκρεμισμένα γεφύρια, σιδερικά, πρόχειρες κατασκευές που ποτέ δεν θα ξαναφτιαχτούν και ήρθε η ώρα να απομακρυνθούν.
Το πείραμα απέτυχε (καλώς ή κακώς) ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως παλιά. Φυσικά το υδατογέφυρο είναι στη θέση του όπως κι οι παλιοί νερόμυλοι και τα μυλαύλακα. Αυτά τα υπέροχα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να ξαναφτιαχτούν και να λειτουργήσουν ξανά προσφέροντας στους επισκέπτες γνώση για το παρελθόν και μια όαση δροσιάς το ζεστό καλοκαίρι. Φυσικά το υδατογέφυρο πρέπει να ξαναβρεί την παλιά του χρήση. Να σκαφτεί δηλαδή το μυλαύλακο που έχει πάνω του και έχει μπαζωθεί με χώματα και να φύγουν τα ξύλινα κάγγελα που έχουν προστεθεί, λες κι είναι γεφύρι για να περνάς απέναντι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: