" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Σεργιάνι στη Λιόψη.

Οι χρονιάρες μέρες δεν μου αρέσουν! Γι αυτό συνήθως παίρνω τα...βουνά! Σήμερα ανέβηκα ως τη Λιόψη και περιπλανήθηκα στα ερημόσπιτα.
 Ένα ισχυρό πυργόσπιτο στέκει προς τη μεριά της παλιάς Σαγιάδας.



                         

            Η είσοδος του πυργίσκου.

Ως γνωστόν την παλιά Σαγιάδα οι Λιοψιώτες την έκαψαν στην κατοχή (23-8-1943) και με την πράξη τους αυτή, έφαγαν και το κεφάλι τους. Τώρα σκούζουν και μιλάνε για χαμένες πατρίδες. Τουλάχιστον αυτοί έπρεπε να σιωπήσουν για πάντα! Αν μπορέσουν να ξιαναφτιάξουν τη Σαγιάδα που τόσο ηλίθια έκαψαν, ας γυρίσουν στα δικά τους κατεστραμμένα σπιτικά!
Αφορμή γι αυτή τη δημοσίευση, στάθηκε η συμπεριφορά ενός τσάμη. Έβγαλε βιβλίο για την Τσαμουριά (χρησιμοποιώντας και δικά μου στοιχεία) έβαλε εκεί ένα la bastia και ξεμπέρδεψε! Και μετά ήρθε η ώρα της λεηλασίας. Δεκάδες φωτογραφίες από τα χωριά της Τσαμουριάς, παρελαύνουν στην ιστοσελίδα του, χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή. Το χειρότερο είναι ότι δεν διαβάζει καν τα κείμενα από κάτω! Τα ξέρει όλα από πριν. Τί νόημα έχει να υπερασπίζεσαι έτσι την πατρίδα σου; Με κλεψιές κι απατεωνιές; Δείτε εδώ και μετά εδώ (κάτω).
Τέλος πάντων. Εγώ θα συνεχίζω να ανεβάζω φωτογραφίες από τα αλβανοτσάμικα χωριά της Τσαμουριάς και να δημοσιεύω τις απόψεις μου. Η έρευνα δεν σταματάει επειδή κάποια κλεφτρόνια νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή με τη δουλειά των άλλων. (Αυτό δεν σημαίνει ότι βάζω όλους τους Τσάμηδες στο ίδιο σακί. Απλά οι εθνοκάπηλοι και εθνόκαυλοι όλων των εθνών είναι τραγικά ίδιοι!)

18 σχόλια:

Unknown είπε...

για σου κύριε Μιχάλη , πρωτώ από όλα , πρέπει να σε πω ότι δεν το ξέρω προσωπικά , και δεν έχω καμία σχέση με το Α .Λαλά , έχω περίπου ένα μήνα που τον έχω σαν "φίλο " στο φασεβοοκ , να πω την αλήθεια δεν συμφωνώ για πολλά θέματα με τον Λαλά , και τον καταδικάζω την συμπεριφορά του ( να περνη(κλεβει ..) φωτο χωρίς άδεια , και χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή !!!), θα προσπαθώ να μιλήσω με τον Α .Λαλά, θα του στείλω ένα μήνυμα να εκφράζω και την επικρινιες μου , εναντίον του τρόπος συμπεριφορά !!άμα νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα, πρώτο από όλα ο Α .Λαλάσ δεν είναι Τσάμης και είναι ιστορικός , νομίσω ..( για τον θέμα της καταγωγής , ύπαρξη ένα σύμπτωση , έμαθα πως ο κυρίως είναι από ένα φάρα της Ostenth -Shenmrize ( Shemrize ) Gramsh , Σενμερίζα\Σεμερίζα( άγιο μαρία ), " υπάρχει και ένα χωριό με τον ίδιο όνομα στη Θεσπρωτία .." , και είναι λίγα κιλομετρα κάτω από Σενμητρη \Σεμίτερ "άγιος δημήτρης " (Shenmitri \Shemiter , Gramsh ), ο τόπος κατογωγής του προγόνων μου ...

Unknown είπε...

για το θέμα του εθνοκάπηλοι\ εθνόκαυλοι μπορείς να έχεις δίκιος , άμα πρέπει να καταλαβενής \ γνωρίζεισ καλά , την εμπειρία τους αλβανούς μεθανάστες , σαν ο Α. Λάλας και για μένα.. που ήμασταν στην επαφή με πολλούς Αρβανίτες , και Τσάμιδες ... στην ελλάδα , αν θέλεις να κατανόησης την νοοτροπία , γνώμη , αισθήματα, η ανθρώπινη πλευρά..., απλά σαν παράδειγμα ο Α. Λάλας ήταν προσωπικός φίλος με τον μεγάλο "Trimi " αρβανιτη από την Θήβα , Αττικής , Αριστείδη Κόλια (Aristidh Kola ), μόνο αυτό αρκεί νομίσω , να καταλαβαίνεις την σημασία , και επιρροή που οι εμπειρία εκεί στον τρόπος σκέψης ,μπορούμε να κατηγορούμε τον κύριε Λάλας για πολλά πράγματα , άμα όχι για την συμπάθεια, σεβασμό και την αγάπη (Affection) για τους Αρβανίτες και τσάμηδες της ελλάδας ...

Unknown είπε...

τώρα οι θέμα , του σαγιάδα που οι λιόπσιώτες τον έκαψαν... , τα δικά σου λόγια " Αν μπορέσουν να ξιαναφτιάξουν τη Σαγιάδα που τόσο ηλίθια έκαψαν, ας γυρίσουν στα δικά τους κατεστραμμένα σπιτικά!"...... Τη νομίζεις κύριε Μιχάλη Πασιακό ( Mihal Pashako... ), που οι σημερινή μουσουλμάνων τσάμηδων στην αλβανία ( και ευρώπη... ), δεν έχουν της οι οικονομικές δυνατότητες να ξιαναφτιάξουν όχι μόνο ένα , άμα εκατόν φορές την Σαγιάδα και αλλά "αρβανιτοχώρια" της "Θεσπρωτίας" , που τόσο ηλίθια έκαψαν....είναι εξυπνει και ικανοί οι τσάμηδες( "τουρκι" και "Ρoμίους",μουσουλμάνων και χριστιανών ...) , με την οικονομιa ... ξέρουν να κάνουν λεφτά ...κάθε αλβανικό πόλη στην κεντρική και νότια αλβανία εκεί το "Tregu\Pazari i Cameve "..., Μωρέ Βλλα , δεν το εκιές κατανόησης ακόμα μου Φαίνεται , δεν είναι θέμα λεφτά ( αποζημίωσης κτλ ), δεν θέλουν λεφτά , γη(Prona) ...

Μιχάλης Γ.Πασιάκος είπε...

Πως θα ξαναφτιάξουν τη Σαγιάδα; Όλα τα λεφτά τους δεν φτάνουν! Πως θα ξαναφέρουν το θείο μου το Γιάννη Πασιάκο (τον έκαψαν ζωντανό στη Σμίνετση) στη ζωή; Είπαμε να μιλάμε με την ιστορία όχι με την παράνοια! Όπως τα καθάρματα του Ζέρβα δεν μπορούν να ξαναφτιάξουν ούτε ένα γκρεμισμένο τσάμικο σπίτι και να ξαναφέρουν στη ζωή ούτε μια αθώα ψυχή, έτσι και οι ξεφτιλισμένοι Τσάμηδες εγκληματίες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πιά. Ούτε να κλαίνε...

Unknown είπε...

θέλουν απλά ...ταυτότητα , ρίζες , "Τόπος γέννησης ", πως μπορει ένα 85 χρόνων , να μην τον αφήσουν να πέραση το κακαβιά μόνο γιατί στο διαβατήριο είναι γραμμένο "τόπος γέννηση " Μαργέλιτς "μαργαρίτη" . Πως για τον θεό ... .μιλάμε για εγκληματα τους γερμανών \μουσουλμάνων ,49 άνθρωποι στην παραμύθια , παραπάνω από 300 στην ΦΡΆΡΗ (φανάρι ) και ΣΟΥΛΙ(Σούλη ) κτλ άμα αρνηθούμε και αγνοούμε τους περίπου 3000 μουσουλμάνων τσάμηδων θύματα , λένε πως 1700 μουσουλμάνων τσάμηδων ,κατηγορήθηκαν από τον δικαστή των Ιωαννίνων (έτος 44-47), ως ενοχή για εγκλήματα κατά της ""έλληνες ""πολίτες ,τότε για ποιον λόγος έδιωξαν περίπου 30.000 , και όχι 1700 ανθρώπι , τη φταίνε ιό άλλη??? άμα ξεχνάμε μια σημαντική λεπτομέρια , στη τη γλώσσα μιλούσαν ο" μυσουλμάνος Γασιν Σαδικού(Jasin Sadiku) με μακρή καταγωγή από τσάμηδων χριστιανών του Rapeza, Ράπεζα\Ανθούσα και Βασίλης Μπαλούμης(Vasil Ballumi) επίσης το Κωσταντίνος Κότσνικόλας(Kostandin"Koco" Kocnikolla) από Σπαθάρατη(Spatharati) ??? Στη τη γλώσσα μιλούσε ο Νίκο "Σουλιώτη" Ζέρβας με το γιο του Ναπολων Ζέρβας ...??? Πιος είναι οι μητρική γλώσσα του κατικούς του ΦΡΆΡΗ(φανάρι) , ΣΟΥΛΊΟΥ , ΛΆΚΚΑ ΣΟΥΛΊΟΥ , ΤΣΑΜΟΧΏΡΙΑ κτλ οι γλώσσα του σημερινούς Τίτος Γιοχάλας(Ράπεζα), Νίκου Στύλος(Φτηνά )

Unknown είπε...

Το 1996 η κόρη της αλβανοτσαμησας μητέρας και κόρη
του απαγωγέα, Ριζα Γκινικα, αναζητά συνάντηση με τον Χρηστο Μπαλούμη
και συναντιούνται στην Άρτα, όπου εργάζεται η Αλβανίδα και ζητα συγγνώμη
από τον Χρηστο Μπαλουμη.

Unknown είπε...

.....της "ιστορίες " του θωμάς γκίνης ( Thoma Gjini)!!!

Unknown είπε...

Ore Mihal , οι ιταλοί σκότωσαν τον μικρό αδελφό τον παπού(από τον μητέρα ) μου στη Σενμέριζε , οι Μπαλλι Κομπετάρ( αλβανοί εθνικιστή) πλήγωσαν τον παπού(από τον πατέρα ,Λαμέ ιμπραχίμη ) μου ... εγώ τώρα ζήσω στη ιταλία( που γνωρίζω πολλυς αρμπέρες -ιταλό\αλβανοί ) , και ένα φίλους μου είναι απόγονος του Φάρα (Κριεζιώ) ,αρχηγός του Μπαταλίων "Σκενδερβεγ" , Ναζισ -Κυίσλινγ ...με καταλαβένιες τη θέλω να πω !!!

Unknown είπε...

ο τι έγινε, ανηκει στο παρελθόν ... εγώ τώρα δεν μπορώ να μισώ , να κρατάω τον "Ινάτη" με τους Ιταλούς ...ούτε με τους "Μπαλλιστε" , Τόσκε-γέγκηδων Αλβανών , δεν πρεπι να τον κάνουμε ένα προσωπικό θέμα , είναι άλλη ιό ιστορία , με πολλούς αλβανί -κοσοβάρι που γνωρίζουν τα συγκεκριμένα ονόματα τον σέρβους(που ζούνε ακόμα στην σερβία , ελευθερη... ) που προσπαθούνε να βρούνε τον δικαιοσύνη, τη έγινε στην Τσαμουριά (Θεσπρωτία) , πριν το 44-45 , ήταν πως τον εκεί περιγράψη και ο "Αρβανίτης" ορθόδοξο-τσάμης ιστορικός Σπύρος τσουτσουβής από Βουνοσπηλιά ( Gravë), ένας "μικρός εμφυλιος πόλεμος "...

Unknown είπε...

μεταξύ αλβανόφωνη μουσουλμάνων και ορθοδόξων ... τα 49 θύματα του παραμύθια ήταν στην πλειοψηφία "Αρβανίτες" όπως οι παραπάνω από 300 Φραριώτες (Φαναριώτες)...το ίδιο φαινομένων έγινε παντού , στην Γηροκαστερ , Περμετ, Κόρτσε, Μπεράτι κτλ για πολιτικά , οικονομικά , θρησκευτικές λόγους , δεν πρεπιέ να τον κάνουμε με το ΖΌΡΙ ένας πόλεμος μεταξύ Αλβανί και έλληνες , απλά γιατί δεν είναι αυτή οι ιστορική αληθεια !!!

Unknown είπε...

να σου πω τον δικό μου γνώμη ,δεν μου αρέσουν οι ακρότητες , ούτε ο Σπετίμ ιδρίζη , με το τσάμικού κόμματος ΠΔΙΟ, και ο Α.λάλας ( που βλέπουν όνειρα με ανοιχτά τα μάτια, που τους αρέσει να παίζουν με επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια...) , άμα ούτε οι "ακαδημαϊκοί" σαν τους Σωτήριος Δημητρίου ο Κωστας Βασιαδης ( με την καθαρή αλβανική φράση ;Ντασιουρία νούκου φσσέχετ, ωρε !!!....) κτλ κτλ που μόνο γιατί ντρέπονται για την αλβανικές ρίζες τους( με μια αξιολύπητη σύμπλεγμα κατωτερότητας) , βγαινουν με απίστευτη , νέες "επιστημονικές" θεωρίες , όπως λένε και οι Ιταλοί, "piu cattolici del Papa" , οι "Αρβανίτες" της δυτική Ήπειρο πρώην -τσαμηδων(που οι παππούδες τους ήταν μονόγλωσση στα αλβανικά ).... θέλουν να κάνουν τους υπερ-έλληνας...!!!αυτό το πράγματα με ενοχλεί...., και λόγος της εμπειρία μου με τους αλβανόφωνους στην Ελλάδας και Ιταλίας !!!

Unknown είπε...

Δεν με νοιαζει οι "θέμα της Τσαμουριάς" , στην γεωπολιτική νόημα ..., άμα στην πολιτιστική ,κληρονομιά και παράδοση , ΝΑΙ !!! Τη θα γίνετε με την Αλβανικού Διάλεκτο (Τσάμικού), με την αλβανικού χώρος (Τσάμικος), της δυτική Ήπειρο, μετά ας πούμε 40-50 χρόνια ...!!!? πότε η σημερινή "Αρβανίτες" της Θεσπρωτίας , ντρέπονται για τους ρίζες και γλώσσα τους , αν μου επιτρέπετε (το ξέρω πως είναι περίπλοκο θέμα !!), να ξανακάνω αυτό το ερώτημα , στην τί γλώσσα μιλούσαν εκεί πάνω στην Παλιό Σαγιάδα, πριν του 44", (Συγγνώμη αν φαίνεται μεροληπτική).!?

Μιχάλης Γ.Πασιάκος είπε...

Συμφωνώ με αρκετά από όσα λες. Οι εγκληματίες (δεν με ενδιαφέρουν οι συνεργάτες των Ιταλών ή των Ναζί, με ενδιαφέρουν οι εγκληματίες πολέμου, από όπου κι αν προέρχονται) έπρεπε να πληρώσουν, αλλά μόνο αυτοί. Τελικά την πλήρωσαν οι αθώοι, ως συνήθως! Η τσάμικη γλώσσα δεν χάνεται ούτως η άλλως. Την μιλάνε οι χριστιανοί Τσάμηδες. Τώρα αν έχουν πρόβλημα με την καταγωγή τους δεν με ενδιαφέρει. Ας κρύψουν το σκελετό στη ντουλάπα... Για την παλιά Σαγιάδα σου ξανα λέω. Μιλούσαν Ελληνικά. Υπάρχουν αρκετές αρβανίτικες λέξεις στο γλωσσικό ιδίωμα όπως και σλάβικες, ιταλικές και τούρκικες. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το λεξικό που έχω γράψει και θα μπορέσεις να το διαπιστώσεις και μόνος σου (θα το ανεβάσω και στο δίκτυο). Για την τσάμικη γλώσσα θα έπρεπε να γράψει ο Τ. Γιοχάλας, αλλά δεν το βλέπω. Είναι ο πιο ειδικός. Αν έχει κυκλοφορήσει κανένα λεξικό στην Αλβανία και δεν το ξέρω, κάνε τον κόπο να το γράψεις. Για τους υπερεθνικιστές τους δικούς μας και τους δικούς σας, θα πρότεινα την παλιά λύση: Να χτίσουν μια αρένα στα σύνορα και να φάνε ο ένας τον άλλο.

Unknown είπε...

αχ μωρέ , τη να σου πω, δεν μπορώ να τα πω όλα , φοβάμαι πως μπορείς να με παρεξήγησης ( άμα συμφωνώ , για τον "παλιό λύση" (Old School), το πρόβλημα είναι και να χτίσεις τέτοια αρένα στα σύνορα , πρέπει να κανείς ένα μεγάλο δουλειά, ένα μακρή αρένα που αρχίση από τον Παλιό Σαγιάδα μέχρι στο Πρέσπα πάνω , στα βοριά ... από που να αρχίσω...από τον ,έγγραφα του 1361 , οι μάλλον την καταστιχο του 1431," Σάντζακ του Αρβανιτιά",...Πρεπι να διαβάζης Τον Pr. Ferit Duka, Pr.Shaban Demiraj, Pr.Spiro Shkurti, Pr. Dhimiter Shuteriqi κτλ κτλ δεν είναι ευκολα ... άμα καμία φορά ,για κάτι προβλημα , ο κατάλληλο τρόπος , δεν είναι να τους αποφευγουμε , άμα να τους αντιμετωπίζουμε !Τη να πω ρε κύριε Μιχάλη ( απλά αφήστε μου να ομολογώ,οι "εμμονή" μου είναι η αλήθεια, σχετικά με την Επιστήμη και Ιστορία ....), έχουμε τον Βούργος(Vurg) , Δρόπολη (Δερόπολη)Dropull, Πωγώνι(Pogoni) ,ΒΑΓΕΝΕΤΙΑ(Vajenetia) ....του έτος 1431, 1490, 1519,1551,1583,1615, κτλ ,οι ανθρωπωνυμα που βρίσκουμε στα οττομανικά Τεφτέρια, δείχνουν ένα ξεκάθαρο " εθνογραφική Πραγματικότητα " , λιγάκι απογοητευτικός για κάποιον...θα κάνουμε μια συμφωνία, θα μιλήσουμε πάλι για τον κατοικους της Σαγιάδας , Πληεσεβιτσα , Γερομερή κτλ μετά ποτέ θα μεταφράσετε τον ντεφτερη του 1551 , εντάξει, θα αφήσουμε λιγάκι στην άκρη , τα αποτέλεσμα του Pr.Ferit Duka, Pr. Evangelia Balta, Pr. Melek Delibaşı κτλ ( για τον Ντεφτερη τον "Livi-i i Yanya" του έτος 1564 του M. Delibaşı,μίλησα και με το Γ. Mανόπουλος , τέλος πάντων θα βρω τον τρόπο να τον έχω και αυτό το Ντεφτερη ), για τον Τίτος Γιοχάλας( ο "ινδοευρωπαίος", από την Ράπεζα :), έκιε κάνη ένα υπέροχο δουλειά για την αρβανίτικα γλώσσα , για τουs Αρβανίτες του Μόρια ,Εύβοια,Άνδρος κτλ είπε κάτι "βλακεία" για τον Τσάμικού γλώσσα τον Σουλιωτών , ο ίδιος διορθωθεί και δικαιολογείται αυτά τα "αποτελεσματα" του έτος 80" , ιό τσάμικη του Σουλίου και Λάκκα Σουλίου είχε μια ισχυρή και βαθιά επιρροή από τον Ρωμαϊκός (Ελληνικής) , Αλλά παρέμεινε Αλβανικi στη βάση ..., δυστυχώς ο Γιοχάλας, είναι μόνος και γερος ... , κανένας δεν τον στηριζει στην Ελλάδα... , και λίγους είναι αυτήν στην αλβανία που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το έργο του, σχετικά με τα αρβανίτικα κανείς δεν νοιάζεται, ούτε οι Αρβανιτών... έγινε από οι "γλώσσα του παλικάρια" στο " Γλώσσα της ντροπής "... θα περιμένω με μεγάλη περιέργεια και ενδιαφέρον τα έργα σου,επίσης και το τεφτερι του 1551 με τα συγκεκριμένα ανθρωπωνυμίες σε κάθε χωριό .. (Σαγιάδα , Μαυρουδή , Γερομερή , Μπογδάνη , Φιλιάτι κτλ κτλ ..)

Μιχάλης Γ.Πασιάκος είπε...

Τα ανθρωπωνύμια των καταστοίχων, δεν νομίζω ότι διαφωτίζουν το θέμα. (Δες την άποψη του Λ. Βρανούση και Ασδραχά για τα ονόματα των "εθελοδούλων της Βαγενετίας"). Η γλώσσα δεν είναι ο σπουδαιότερος παράγοντας, αλλά δεν μπορούμε να τη...διώξουμε! Είναι ελληνική.

Unknown είπε...

Για σου , δεν μπορω να τον βρω "εθελοδούλων της Βαγενετίας" του Λ. Βρανούση και Ασδραχά, αν μπορίες και αν θελησ να μου το στελνιες σε αυτό το gmail ; arban.artur2010@gmail.com , παρακαλώ ,και συγνώμη αν σε ενοχλώ !

Unknown είπε...

Συγνώμη , άμα δεν συμφωνώ , δεν πρεπιέ να υποτιμούμε την σημασία του ανθρωπωνυμα , ο λόγος γιατί τα οττομανικά τεφτέρια του 15 αιώνας έχουνε τόσο μεγάλη επιστημονική -ιστορική αξία , είναι ακριβώς γιατί είναι πλούσια με ανθοπωνυμικά στοιχεία , και να καθοριστεί η ομιλούμενη γλώσσα σε ένα χωριό στη βάση της ανθρωπονύμια είναι αρκετά ... εύκολη !!έμαθα πως στο Ιούλιος θα δημοσιευθεί το Καταστιχο του Μόρια του 1460\63, αν μπορώ να σας δώσω μια συμβουλή , πρέπει να τον διαβαζίες , έτσι και εσύ μπορείς να κατανόησης , πιος ήταν οι αληθινοί "Τόπος Γέννησης "(από που καταγονται) του Αρβανίτες του Μεσαίωνα.. επίσης όπως εγώ θα προσπαθώ να διαβάζω τους Έλληνες συγγραφέας , νομίσω και εσύ πρέπει να κανιές τοn ίδιο με τους Αλβανούς\αυτός ήταν και ένα λόγος γιατί σε ρώτησα , αν εισαι αλβανόφωνος\ ( σαν παραδηγμα ;Pr Ferid Duka , Pr Pellumb Xhufi, Pr Kristo Frasheri ktl) μόνο ο Rrapaj, δεν φτάνει ..Τώρα κανένα δεν θέλει να "διώξουμε" , τίποτα και κανέναν πια ...Άμα να κρύψουμε κάτι αληθειες που δεν μας βολευουν , είναι σαν τους "Αρβανίτες" που προσπαθούνε να κρύψουν "Τα σκελετιά στα Ντουλλάπια "...εγώ για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα είμαι απασχολημένος με την δική μου επάγγελμα , για αυτό , αν μπορίες να μου κανιές αυτών το χάρη , για τα ονόματα των "εθελοδούλων της Βαγενετίας", θα τον εκτιμάω , Ευχαριστούμε , Ciao.

maria είπε...

Είμαι εδώ για να μοιραστώ την εμπειρία μου σε όλους σας. σχετικά με το πώς πήρα πίσω τον άντρα μου, παντρευτήκαμε για περισσότερα από 9 χρόνια και έχουν πάρει δύο παιδιά. πράγμα πήγαιναν καλά μαζί μας και είμαστε πάντα ευτυχείς. ώσπου μια μέρα ο σύζυγός μου άρχισε να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δεν μπορούσε να καταλάβει, ήμουν πολύ μπερδεμένη από τον τρόπο που εγώ και τα παιδιά αντιμετωπίζουν. αργότερα τον ίδιο μήνα δεν είχε έρθει στο σπίτι πάλι και μου τηλεφώνησε ότι θέλει ένα διαζύγιο, τον ρώτησα τι έχω κάνει λάθος για να αξίζει αυτό από τον ίδιο, το μόνο που έλεγε ότι θέλει ένα διαζύγιο που μου μισούν και δεν θέλουν να με δει και πάλι στη ζωή του, ήμουν τρελός και απογοητευμένος, δεν ξέρω τι να κάνω, ήμουν άρρωστος για περισσότερο από 2 εβδομάδες, λόγω του διαζυγίου. τον αγαπώ τόσο πολύ ήταν πάντα για μένα χωρίς αυτόν η ζωή μου είναι ελλιπής. Είπα την αδερφή μου για τη σημερινή κατάστασή μου και μου είπε σχετικά ο Δρ Goko ο γιατρός αγάπη, i επικοινώνησε μαζί του για την επιστροφή του συζύγου μου πίσω σε μένα, μου είπε ότι ο σύζυγός μου έχουν ληφθεί από μια άλλη γυναίκα, η κυρία ρίχνει μια σημάνει σε αυτόν, αυτός είναι ο λόγος που με μισούν και μας θέλουν να πάρουν διαζύγιο. Τότε, επίσης, μου έδωσε τη διαβεβαίωση ότι στις επόμενες 48 ώρες ο σύζυγός μου δεν πρόκειται να επιστρέψει πίσω σε μένα και τα παιδιά, αφού έχουν φινίρισμα χύτευση το ξόρκι στις επόμενες 48 ώρες ο σύζυγός μου μου τηλεφώνησε μια συγγνώμη για μένα στο τηλέφωνο και δήλωσε ότι εξακολουθεί να μ 'αγαπάς τόσο πολύ δεν ξέρει τι ήρθε πάνω του. Σήμερα, όμως, ο σύζυγός μου και όλη η οικογένεια μου είναι και πάλι τώρα ευχαριστημένοι. Σας ευχαριστώ Δρ Goko για ό, τι έκανε. i θα ήταν τίποτα σήμερα, αν όχι για τη βοήθειά σας. επικοινωνήστε με τον dr.gokosspiritualcaster@gmail.com WhatsApp τον +2348056398964.