" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τελικά, όλα εδώ πληρώνονται! Τόσο καιρό γυρίζω τα βουνά και τα όρη, ψάχνω και την παραμικρή γωνιά της Θεσπρωτίας (και του Καλαμά) αναζητώ τα αρχεία αυτού του έρμου τόπου και προσπαθώ να φυλάξω τη χλωρίδα και την πανίδα από τους μαμελούκους που νομίζουν ότι η φύση έγινε για να καταλήξει στη στομάχα τους. Η Ελληνική πολιτεία στην αρχή με είδε για κατάσκοπο! Δυο δίκες για κατασκοπεία παρακαλώ, όχι αηδίες! Γιατί γυρίζεις στα βουνά; Είσαι κατάσκοπος. Ακόμα και την αρκούδα που τριγύριζε στο Φιλιάτι ο Αλβανός και μετά τον γύρισε η ασφάλεια στη Σαγιάδα θυμήθηκαν και (επίορκοι όπως πάντα) ορκίστηκαν ότι με είδαν να την κουβαλάω από τα σύνορα, άρα ...παραβίαση οχυρών θέσεων με αρκούδα!
Το ξεπεράσαμαν αυτό, να εκδόσεις, να φυλλάδια, να τουριστική προβολή της Θεσπρωτίας.
Αμ δε! Η παλιά καλή ασφάλεια, καραδοκεί. Μπορεί από τη Σαγιάδα να φεύγουν τόνοι με χασίσι, μπορεί οι Αλβανοί να κάνουν γιουρούσια στα σπίτια του κοσμάκη την ώρα που κοιμάται (κι οι ασφαλίτες κοιμούνται τέτοιαν ώρα...) μπορεί τα τελωνεία να τα φυλάνε εποίορκοι τάχαμ αστυνομικοί σήμερα κατάδικοι, αλλά οι ασφαλίτες είναι εδώ! Και τα Σάββατα το μεσημέρι, μετά το φραπέ στην παραλία, κάνουμε ντου να συλλάβουμε κανέναν παρείσακτο, κανέναν εντελώς ξένο, κανέναν που δεν γνωρίζουμε. Μέσα στη Σαγιάδα, με αμερικλάνικες μεθόδους με σταμάτησαν προχτές και (χωρίς φυσικά να δείξουν κάποια ταυτότητα ή να ψελλίσουν τουλάχιστον ποιοί είναι) έλεγξαν το αμάξι για ...ναρκωτικά. Και δεν μ' ήξεραν δεν μ' είχαν ξαναδεί πουθενά, γιατί προχτές βγήκαν από το νηπιαγωγείο και ξέρουν μόνο τη δασκάλα τους ...Έψαξαν το καπό και βρήκαν μόνο φωτογραφικό υλικό, έψαξαν ακόμα και τον καπνό μιας φίλης μήπως βρουν κάνα τόνο χασίσι, τίποτα! Άδικος κόπος! Έδιωξαν το αμάξι δυο φίλων ερευνητών μήπως τους πετάξουν καμιά χειροβομβίδα (με ευγένεια καθαρόαιμου χουνταίου μπασκίνα) αλλά τελικά δεν τους έκατσε ο τραχανάς! Τουλάχιστον έκαναν τα παλληκάρια μια προσπάθεια να πιάσουν τον ένοχο. Ψάχνεις για ορχιδέες ή για χασίσι; Γιατί γυρνάς στα βουνά; Γιατί φωτογραφίζεις αυτό τον έρμο τόπο; Φύση και αηδίες! Στα ασφαλίτικα κουμπούρια μας!(Τα οποία χρησιμοποιούμε για να κυνηγήσουμε παράνομα στο Δέλτα μια και οι νόμοι είναι για τους άλλους κι όχι για μας!)
 Τουρίστας στη Σαγιάδα τέτοιαν εποχή; Όποιος τολμήσει νά ρθει να φάει ψάρι ή ακόμα χειρότερα γαρίδες, (αν του ξέμεινε κάνα φράγκο) θα πρέπει να το σκεφτεί καλά. Μπορεί τα βράδια να κοιμούνται τα παλληκάρια και τα σπίτια να δέχονται απρόσκλητους επισκέπτες, αλλά το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα είναι στο πόστο τους! Μπορεί να περνάνε τα πάντα, αλλά τουρίστας δεν περνάει στη Σαγιάδα γαμώτο!
 Άντε και εις άλλα με υγείαν.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε να φωτογραφίζετε και να ψάχνετε για ό,τι όμορφο..δεν πειράζει,έτσι είναι οι άνθρωποι..

Ανώνυμος είπε...

Με άλλα λόγια… είχες «ιδιαίτερες» συνομιλίες με φυτά

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, δε σε σταμάτησαν ποτέ κάτι τέτοια. Ευτυχώς... (Δέσποινα)

Ανώνυμος είπε...

κουβαλησε χασις και ηρωινη και εσυ ντε!!!πρωτον θα χεστουμε οικογενειακα στο ταληρο,τοσα ανιψια εχεις ανεργα και ορφανα!!δευτερον δεν θα σε σταματουν πια και τριτον αν τελικα σε σταματησουν πες τους οτι φωτογραφιζες φυτα 5φυλλα και τριφυλλα!!Αν παλι σε χωσουν μεσα κατσε εκει!!φρεσκο εχει,τσαμπα φαι εχει,οσο για σπανια φυτα θα βρεις πολλα εκει μεσα!!!φιλακια

Αντα

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπάτσος δουλειά δεν είχε
και μούτσιεβε όποιον κατείχε-
μην το αφήσεις έτσι φίλε...

Μιχάλης Γ.Πασιάκος είπε...

ok Ζωρζ!

Vag.Stam. είπε...

Συνέχισε πατρίδα να φιλάς Θερμοπύλες κ άσε τους μπάτσους ,έτσι κ αλλιώς ποτέ κανείς δεν τους λογάριαζε ( πλην Πολύδωρα βεβαίως βεβαίως κ η κοπριά στα λάχανα )για ισάνθρωπους.Ανέκαθεν αποτελούσαν τα πιο καθυστερημένα στρώματα των κοινωνιών.Καλή πατρίδα ΜΙΧΆΛΗ