" Φάμανε το βόιδι και ποστάσαμαν στη νουρά. " "

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πληροφορίες για....μουλαράδες!


Πληροφορίες για....μουλαράδες!


Όταν πριν από κάμποσους αιώνες, η πατρίδα με κάλεσε να την υπηρετήσω, αποφάσισε (η πατρίδα) να υπηρετήσω 20 μήνες στο Σουφλί. Επίσης, επειδή το Σουφλί ήτανε ...κοντά στο χωριό μου, αποφάσισε να με στείλει δίπλα στο ποτάμι, δηλαδή σ' ένα φυλάκιο χωρίς ρεύμα και νερό (πριν εκεί είχε τα γουρούνια του ένας κτηνοτρόφος).
Έσπασα λοιπόν όλα τα ρεκόρ παραμονής σε προκάλυψη. Την ίδια ώρα, η πατρίδα, αποφάσισε ότι έπρεπε να με εντάξει στα φημισμένα Λ.Ο.Μ. δηλαδή να μου δώσει την ειδικότητα του μουλαρά.
Δεν εκτίμησα τότε το δώρο που μου έκανε η Μητριά Πατρίδα!
Έτσι τώρα παιδεύομαι με τα σαμάρια των μουλαριών, ενώ τότε θα μπορούσα να λύσω όλες τις απορίες μου όταν υπηρετούσα.






Πριν από λίγο καιρό στην παλιά Σαγιάδα, βρήκα αυτό το εξάρτημα. Αμέσως κατάλαβα ότι ήταν από σαμάρι μουλαριού αλλά επειδή δεν πρόσεχα στα μαθήματα τότε που έπρεπε, δεν ήξερα από πού ακριβώς ήταν. 

Όταν κάποτε στη Μουργκάνα(εκεί ήθελα να καταλήξω από την αρχή) τους έστειλαν μερικά γερμανικά πολυβόλα, ο Κολιγιάννης (Παύλος Αρβανίτης) τους ζήτησε και τα...ανάλογα σαμάρια. Πως θα τα κουβαλήσουμε στα πολυβολεία πάνω στο βουνό χωρίς τα σαμάρια; τους ρώτησε στο Γενικό Αρχηγείο. Αυτοί όμως δεν φαίνεται να έλαβαν σοβαρά υπόψιν τη χρησιμότητα των σαμαριών.
Έτσι τα πολυβόλα έμειναν αχρησιμοποίητα, εκτός από ένα που το χρησιμοποίησαν για εκπαιδευτικούς σκοπούς στα έμπεδα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: